Dieter en Kim (Corfu 2012)

25 mei 2011.. mijn ventje vraagt mij op het strand van Corfu heel romantisch ten huwelijk.
   Tijdens  de vele avondstrandwandelingen die volgen praten we al een beetje over  hoe we ons huwelijk zien, en voor te zeveren zeggen we 'goh dat moet  toch zalig zijn om hier in Griekenland te trouwen'
Een  week later zijn we thuis en deze gedachte blijft toch wel erg hangen en  na een beetje opzoekwerk komen we op de site van 'de Griekse bruiloft'  terecht.. dit bleek dus mogelijk.. en hoe!!  Het besluit was dus snel genomen, wij trouwen volgend jaar in Griekenland!
Na  ons gesprek met Brigitte zijn we ervan overtuigd dat dit ons  droomhuwelijk wordt, alles rustig en op het gemak, gene stress, niet  teveel volk,  mooie omgeving, mooi weer, alles waar we van dromen, noem  maar op.  
   De  tijd die volgt hoeven we alleen maar te dromen, wat papieren op te  halen en naar Brigitte te sturen, en onze reis te boeken.  Alles wordt  voor ons geregeld en wij, wij hoeven ons over niets zorgen te maken..  heerlijk ontspannend!
   18 september 2012.. we komen opnieuw aan in ons zelfde hotelletje in Corfu waar de herinneringen helemaal naar boven komen.    We  maken kennis met Anne die daar alles zal begeleiden , en met Lizanne  die de foto's zal verzorgen.  Allebei alweer superlieve mensen die er  mee voor willen zorgen dat alles is zoals je het wil.  Met onze wensen  in het achterhoofd deden zij een voorstel van hoe we de dag best konden  indelen en welke locaties we konden nemen.  We waren meteen verkocht !
   Plots  krijgen we te horen dat we niet op maandag kunnen trouwen zoals we  voorzien hadden, dan maar een dagje later , moet kunnen :)    Het paste eigenlijk perfect in het plaatje van het Griekse avontuur en de sfeer die we wilden.. ongedwongen, en alles kan.
   25 september 2012.. DE dag !    Een gezellige drukte in de hotelkamer om me klaar te maken, en (lichtjes) nerveus om men ventje straks eindelijk terug te zien!    Aan het stadhuis staat hij mij op te wachten met mijn boeketje bloemen, het is eindelijk zover!    We gaan het gemeentehuis binnen en dit blijkt meer een gigantische balzaal te zijn, prachtig om te zien!    Te  voet gaan we verder door Corfu stad, waar we uiteraard veel bekijks  hebben maar vooral veel applaus en felicitaties krijgen.  Niet zo intiem  als gepland maar wel een heel speciaal gevoel!    Even  iets drinken en wat foto's nemen en dan door naar de prachtige locatie  die we hadden uitgekozen om onze eigen ceremonie te houden.    Naast  de zee, met bootjes en het oude fort op de achtergrond hadden we een  soort altaartje gemaakt , de stoelen waren versierd, er waren  bruidskindjes die met bloemetjes gooiden, de familie stond met bellen te  blazen, het was super!!    Onze  ceremonie hadden we zelf ter plaatse  in elkaar gestoken en onze  getuigen waren akkoord om deze te leiden en ons dus eigenlijk 'te  trouwen'.  Het was mooi, ontroerend, romantisch, speciaal, uniek,... het  was exact wat we gedroomd hadden en het paste perfect bij ons!    Nog even iets eten daar, foto's nemen, genieten, en dan smullen van de lekkerste (bruids)taart ooit!!!    Tegen  de avond gaan we verder naar de haven, daar nemen we een taxi-bootje  dat ons naar de overkant brengt, een eiland met enkel een restaurant op,  super gezellig en de konijntjes ed lopen er gewoon vrij rond en zijn  helemaal niet bang van je.    Met  het uitzicht op Corfu en zijn vele lichtjes, en onder begeleiding van  live muziek krijgen we het eten voorgeschoteld. Veel te veel maar  ongelooflijk lekker!    We  nemen het bootje terug en aangekomen in het hotel drinken we nog een  laatste glaasje om de dag te laten bezinken.  Iedereen ziet er heel  gelukkig uit, vooral het pasgetrouwde koppel zit tot over hun oren te  glunderen.
   Het was een prachtige dag in het land dat ons hart gestolen heeft, helemaal ons droomhuwelijk!    Een ervaring en een dag om nooit meer te vergeten!
   Bedankt aan iedereen die hieraan heeft meegeholpen!!
Kim & Dieter  

Dieter en Kim (Corfu 2012)