Gerben en Letty (Karpathos 2010)

Wij  gaan al jaren naar Griekenland op vakantie en tijdens onze laatste vakantie in  September op Kreta kenden we elkaar 10 jaar. Het kon niet uitblijven;  Gerben vroeg me ten huwelijk. We waren het er  al snel over eens dat we geen “standaard” bruiloft wilden maar een klein  bescheiden feestje in een ontspannen en relaxte setting aan zee. Maar hoe en wat  verder, geen idee …totdat  Letty een  advertentie van de “Griekse Bruiloft” zag in Griekenland Magazine, dit is wat we  zochten ! Alles viel in 1 keer op z’n plek.

Na  een lang telefoongesprek met Brigitte hebben we een afspraak gemaakt om langs te  komen en verder kennis te maken. Brigitte bleek een hele spontane en  vriendelijke dame, we voelden ons snel op ons gemak. Waar andere koppels een  heel bewuste keuze maken voor een eiland lieten wij ons tot verbazing van  Brigitte leiden door de vluchtschema’s van Arke en zo kwamen we uit op  Karpathos. Karpathos was een nieuwe bestemming voor Brigitte en ze kon dan ook  niet garanderen dat er op locatie kon worden getrouwd.

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan om de  benodigde documenten te verzamelen. Op sinterklaasavond hebben we onze  trouwplannen aan onze familie bekend gemaakt en de gasten uitgenodigd. Uiteraard  waren ze aangenaam verrast door onze plannen.

September  2010 was het zover. We al een paar dagen op Karpathos toen Brigitte aankwam. We  hebben de ondertrouw gedaan, samen koffie gedronken en alle wensen nog even op  een rijtje gezet. Vervolgens zijn we op pad gegaan om de kapper, manicure, taart  en bloemen te regelen. Dit ging allemaal heel vlot en makkelijk ondanks een  staking. Vervolgens moest Brigitte vol aan de bak om het trouwen op locatie te  regelen.  De burgemeester zag onze wens,  het trouwen op het strand niet zo zitten , maar was wel bereid om ons op locatie  in ons luxe 5 sterren hotel te trouwen.  Op het dak van ons hotel was een zwembad en prachtig uitzicht over de  baai. Brigitte heeft vervolgens de hotelmanager gesproken en geregeld dat we op  het dak mochten trouwen. In de volgende dagen hebben we een restaurant  uitgezocht voor het diner en onze wensen besproken met de fotograaf. Brigitte  heeft een bootje voor ons geregeld tegen een scherpe prijs. Tenslotte hebben we  op ons verzoek nog een welkomstbijeenkomst georganiseerd voor onze gasten, een  dag voor het huwelijk zodat zij ook kunnen konden kennismaken met Brigitte en  nog eventuele vragen konden stellen.

Op  de trouwdag zelf hebben we heerlijk uitgeslapen, rustig opgetut en aangekleed.  De gasten verzamelden zich op het dak en genoten van het mooie weer en prachtige  uitzicht. Toen kwamen wij aanlopen en kon de ceremonie beginnen.  De ceremonie zelf ging vlot zoals verwacht,   vervolgens nog wat groepsfoto’s gemaakt  en toen met de taxi naar de haven. Op het bootje hebben we de verrukkelijke  taart aangesneden en geproost op ons huwelijk. Na een tijdje varen kwamen we bij  een strandje met aanlegsteiger. Hier hebben wij foto’s gemaakt en de gasten  lekker gezwommen. Vervolgens zijn we aan de borrel gegaan op de boot. In de  namiddag kwamen we terug in de haven. Iedereen kon even terug naar het hotel of   appartement, even opfrissen. s’ avonds  hadden we diner op een idyllische plek; op het strand, met de stoelen in het  zand, onder de olijfbomen en met uitzicht op zee. Een perfecte afsluiter van een  perfecte dag.

We  hebben de samenwerking met Brigitte als heel prettig ervaren, ze heeft goede  ideeën en regelt zaken vlot en correct. Daarnaast beschikt ze over een grote  portie tact. Onze bruiloft was een beetje beladen door Letty’s overleden vader  en Gerben ‘s gescheiden ouders die elkaar weer voor het eerst in jaren zagen op  onze bruiloft.  Ze wist hier heel goed  mee om te gaan en flexibel op de situatie in te spelen.  Ten slotte vonden we het heel prettig dat  niks “moest”. Bruiloften gaan vaak gepaard met bepaalde tradities en gebruiken  waar wij niks mee hebben. Door het maatwerk van Brigitte konden wij veel zaken  loslaten en precies de dag creëren die we wilden.

Brigitte nogmaals bedankt voor alles !  Groetjes Gerben en Letty

Gerben en Letty (Karpathos 2010)